Дан давалаца крви

Још једна акција којој смо се са задовољством прикључили протекла је у знаку хуманости са посебним акцентом на најмлађи део наше популације. Иако је рана јутарња киша покушала да поремети наше планове, Сунце се појавило баш када треба те су клинци и клинцезе данас уживали у едукативним представама прилагођеним њиховом узрасту. Научили су шта су вируси а шта бела крвна зрнца, да је спорт важан део одрастања, док су уз помоћ једне полицијске патроле на мобилном семафору и популарној зебри учили када и како треба прећи улицу.

За оне мало старије, ту су били штандови Мадленијанума, Атељеа 212, Пољопривредног факултета као и штанд наше Школе. Средње медицинске школе су такође биле присутне, неке организовано као што је Надежда Петровић и школа из Крагујевца а неки средњошколци из наше струке су се нашли ту својевољно те смо искористили прилику да поразговарамо са њима и дамо им пар флајера са информацијама везаним за упис и студирање у нашој Школи. На позив професора Исидоре Милановић, у томе су нам помагали студенти прве године одсека Струковна медицинска сестра којима се посебно захваљујемо.

Хвала доктору Либек Весни, начелници службе за трансфузију крви КБЦ Земун што нас је позвала и омогућила нам да будемо део данашњих дешавања на земунском кеју. На обострано задовољство договорена је сарадња у свим следећим акцијама чији је она део.

Милутин Марковић, председник
Студентског парламента
Високе здравствене школе
струковних студија у Београду.